Verkeersschool
HeitinkKruijt

lees meer over de praktijklessen op de

Motor.

Motor

Bij de motoropleiding is het de bedoeling dat de kandidaat voor 2 examens slaagt. Eerst ga je naar een mooi (af)gelegen terrein om de bijzondere verrichtingen te oefenen. Wanneer je dit met goed gevolg hebt voltooid kun je het eerste examen doen, het AVB examen. Het eerste examen bestaat uit het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen zoals een noodstop, preciciestop, korte slalom, lange slalom, achtje draaien, motor parkeren op de standaard etc. Na het behalven van het AVB kun je de openbare weg op voor het praktijkexamen. 

Het lesgeven op de openbare weg gaat als volgt: je vertrekt vanaf de zaak om anderhalf of twee uur te gaan lessen in Arnhem en omgeving. De duur van de rijles wordt onderling met jou afgesproken. Jouw rijinstructeur volgt je dan met een volgmotor. Hij staat met jou in verbinding door middel van een intercom. Zo kan hij jou, waar nodig is, corrigeren. Wanneer je dit goed uitvoert, kan je op voor het tweede examen, het examen AVD. De examinator volgt je dan met de auto en geeft via jouw rij-instructeur, die naast de examinator zit, aan jou de opdrachten. 

Alle kleding zoals helmen, jassen, handschoenen etc. zijn op de verkeersschool aanwezig, het is dus niet nodig dit alles in een keer aan te schaffen. Voor de aanschaf van nieuwe kleding, motoren etc. zie www.jandoktormotors.nl. Dit is handig als je overweegt om een proefles te nemen 

De kandidaat moet wel in het bezit zijn van een B-rijbewijs of een geldig theoriecertificaat (van de motor)

Toelatingseisen

Contact us

Need a quote.